marți, 19 aprilie 2016

Cabinetul de Psihologie - Subiect Tabu printre romani...

Chiar daca mersul la psiholog inca este vazut ca un aspect tabu in Romania, specialistii au constatat ca un numar tot mai mare de oameni aleg sa incerce sa isi depaseasca problemele discutand cu cei pregatiti in domeniu. Mersul la orice psiholog din Bucuresti este recomandat pentru ca lumea moderna atrage tot mai multe situatii neplacute, care nu intotdeauna sunt depasite.

Specialistii ne ajuta sa trecem peste orice problema intampinata, fie ca este mentala sau emotionala, iar intre psiholog si pacient se leaga o stransa relatie de apropiere. Exista foarte multi factori care sa ne nemultumeasca, sa ne faca sa ne simtim neimpliniti, sa avem stari generale de disconfort, iar acestea pot fi combatute doar cu ajutorul specialistilor.

In cadrul cabinetului de psihologie, pacientii dobandesc un sentiment de siguranta si reprezinta locul ideal unde pot sa spuna tot ce au pe suflet, insa fara a avea vreun efect neplacut asupra persoanelor din jur. Dupa cateva sedinte, pacientii vor descoperi lucruri noi despre ei si vor putea avea alta perspectiva de a vedea viata. Intre specialisti si pacienti se leaga o stransa relatie profesionala, iar cele mai comune motive pentru care oamenii aleg sa mearga la psiholog sunt:

Situatii care aduc diferite modificari
Separare sau divort dupa o relatie de lunga durata
Pierderea persoanelor dragi      
Stare de tensiune
Crize de nervi
Dependenta de alcool sau droguri
Diferite fobii
Stari de anxietate
Probleme la locul de munca
Depresie
Lipsa prietenilor
Senzatia de vinovatie
Cosmaruri
Insomnii
Depasirea cu dificultate a unor momente dificile din viata.

In functie de fiecare situatie in parte, psihologul abordeaza o tactica diferita pentru a reusi sa schimbe perceptia pacientilor, pana cand acestia devin multumiti cu viata lor si au siguranta ca au depasit momentul dificil.