joi, 2 iunie 2022

La ce se referă standardul ISO 27001?

Astăzi, vă invităm să aflați mai multe despre certificatul ISO 27001, un standard internațional conceput ca un cadru pentru consolidarea sistemului de management al securității informațiilor unei organizații. Prin urmare, standardul urmărește să concentreze și să controleze toate politicile și procesele legate de modul în care o organizație controlează și utilizează datele. În ceea ce privește acest certificat ISO 27001, standardul a fost publicat pentru prima dată în 2005 și apoi revizuit în 2013.

ISO 27001 nu necesită instrumente specifice, ci servește mai degrabă ca o listă de verificare a conformității pe care organizațiile trebuie să o urmeze. Acest articol își propune să înțeleagă beneficiile cheie ale certificării ISO 27001 și cum poate oferi organizației dumneavoastră un avantaj față de concurenții săi, deoarece, sincer, importanța acestei distincții este crucială într-o lume dominată de spiritul competitiv al unei organizații.

Un certificat ISO 27001 este o cerință esențială pentru anumite industrii în care organizațiile prelucrează date personale. Certificarea ISO 27001 arată clienților, părților interesate, guvernelor și autorităților de reglementare că organizația dumneavoastră este sigură și securizată. Pentru orice organizație care se ocupă de date cu caracter personal, fie pentru profit sau non-profit, afaceri mici, corporații mari, de stat sau private, certificarea ISO 27001 este un atu integral pentru toate acestea.

Cu alte cuvinte, certificarea adaugă valoare afacerii tale și te ajută să câștigi cea mai bună reputație de pe piață ca document oficial care dovedește standardele tale înalte de conformitate și sistemele robuste de securitate a informațiilor. Certificarea ISO 27001 ajută, de asemenea, la evitarea pierderilor financiare sau a sancțiunilor din cauza încălcării datelor personale sau a incidentelor de securitate care pot apărea în mod neașteptat. Companiile care intenționează să colaboreze cu alții în medii în care datele sunt gestionate în siguranță vor căuta și vor favoriza întotdeauna organizațiile certificate ISO 27001, deoarece aceasta este o condiție prealabilă si un avantaj suplimentar.

Cu riscurile din ce în ce mai mari prezentate de securitatea cibernetică și de încălcarea datelor, tot mai multe organizații se concentrează asupra modului în care informațiile sunt gestionate și protejate. Deținerea unui certificat ISO 27001 demonstrează angajamentul dumneavoastră de a îndeplini cele mai înalte standarde de securitate a informațiilor pentru clienții dumneavoastră și terți. Vorbim despre o modalitate garantată de a ajuta la construirea încrederii și a loialității clienților. Obținerea unui certificat ISO 27001 arată clienților că aveți un proces eficient de management al securității informațiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu